Die van de Donk

Het boek 'Die van de Donk' werd door Wim Van Gelder geschreven in 1989 n.a.v. 60 jaar Donkvrienden. Dit boek van meer dan 200 pagina’s is rijk geïllustreerd met foto’s en kopieën van authentieke documenten en vertelt de geschiedenis van de Donkvrienden.

Muziekcassette 65 jaar Donk
De Donkvrienden zijn een volk van zangers. In 1994 schreef Herman De Belder, bekend als voorzitter van de Lierse Persbond deze 20-minuten durende medley n.a.v. 65 jaar Donkvrienden. Het Donkbestuur trok naar de muziekstudio om deze medley in te blikken.
Ze werden in 1995 met hun medley winnaar van de zangwedstrijd tijdens de verenigingsmarkt van Lier Kermis.

Den Doenkvriend
Wat begon als een éénmalige reclamestunt n.a.v. van 65 jaar Donkvrienden n.l. een krant uitgeven in samenwerking met de Lierse Persbond, heeft in die mate een vervolg gekregen dat de Donkvrienden sindsdien jaarlijks n.a.v. de Donkfeesten ‘den Doenkvriend’ uitbrengen. Deze Lierse 4-kleuren krant wordt verspreid over gans Lier en deels in de randgemeenten.
Deze krant is niet zomaar een reclameblad, maar is een heuse gazet met leuke verhalen die geïllustreerd worden met kleurrijke foto’s. Deze dure stunt kan telkens herhaald worden dank zij de adverteerders in deze krant

Kampioenenlied SK Lierse
In 1997 speelde KSK Lierse na vele jaren kampioen in de 1ste voetbalafdeling. N.a.v. de kampioenstitel werd in ijltempo een kampioenenlied opgenomen. Een stunt waarover bij de ingewijden nog steeds gesproken wordt.
De tekst en muziek zijn van de hand van de Lierse artiest Luc Caeyers, terwijl de zangstemmen toebehoren aan het toenmalige Donkbestuur. De CD werd tijdens de huldiging van de Lierse kampioenen en in vele Lierse café’s dol gedraaid. 
Er volgde zelfs een optreden in Mariakerke aan zee (in ware Tien om te Zien stijl) tijdens het radioprogramma Golfbreker van Martin de Jonghe op Radio 2.

Het Geheim van de Donkkoers

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum verscheen in juli 2004 het strip & cartoonboek ‘Het Geheim van de Donkkoers’. Het is het eerste Lierse stripalbum van de hand van de Lierse cartoonist Dirk Van der Auwera (alias d’Auwe) en gaat over het wedervaren van de Donkvrienden bij hun fameuze Donkkoers. Een spannend en ludiek verhaal met dopingperikelen, de Italiaanse wielermaffia en typisch Donkse toestanden. In het tweede deel van het boek vindt de lezer een samenbundeling  van cartoons die een beeld ophangen van de Donkvrienden en hun rijk gevulde buurtwerking.

Een tiental eigen liederen ontstaan en geschreven tijdens de rijke Donkgeschiedenis liggen mogelijk nog te wachten op publicatie. Een deel hiervan is te beluisteren op de B-zijde van de muziekcassette 65 jaar Donk.

Footer Donkrun

Footer Donkkoers

Footer Ontbijt

Footer Facebook