DonkhoeveLuchtfoto Donkhoeve

Sedert 1929 tot en met 2001 vonden de Donkfeesten plaats in en rond de hovingen van pachter Nelles Geeraerts, Galgeveld 17 te Lier.

In 2002 hebben de Donkvrienden de pachthoeve met aanpalende grond aangekocht. 

In de daaropvolgende periode hebben de Donkvrienden de pachthoeve volledig verbouwd tot een volwaardig wijkhuis. Aan de ene kant van het gebouw bevinden zich de bureelruimtes van de wijkvereniging. Aan de andere zijde is de hoeve verbouwd tot een gezellige feestzaal met bijhorende industriële keuken. Aan de overzijde van het binnenterras bevinden zich de magazijnen en de toiletten.

Sinds deze verbouwingen draagt het gebouw officieel de naam ‘Donkhoeve’.

 

 

De feesttent Tent binnen

In 1951 werd een eerste soort tent of afdak gebouwd tegen de gevel van de Donkhoeve.
In 1964 werd voor het eerst een echte volwaardige tent gebouwd die naast de Donkhoeve kwam te staan.
In 1980 werd een nieuwe feesttent gebouwd. Het is een creatie van het toenmalig bestuurslid Stanne Janssens (stichter van Veranda’s Janssens, Mechelsesteenweg Lier).
In 2015 werd de feesttent grondig gerenoveerd. Het tentzeil werd volledig vervangen, terwijl het frame werd aangepast zodat de tentzeilen door profielen kunnen glijden. Het comfort en de veiligheid van de feestvierders waren hierbij primordiaal.

De tent en zijn inboedel is eigendom van de Donkvrienden. De tent bestaat uit een metalen constructie met daarover een tentzeil en heeft een oppervlakte van 40 x 20 meter.
De achterliggende kleedkamer en bijhorende biertentje zijn volgens hetzelfde principe en materialen geconcipieerd.
De Donkvrienden gaan er prat op dat de feesttent één van de mooiste is in zijn soort. Om die reden worden publiciteitsborden, met uitzondering van de hoofdsponsors, geweerd in de tent.

Naast een uitgebalanceerde toog, doorlopend over de ganse lengte van de tent, staat een ruim podium van 100m2. Als finishing touch is de feesttent voorzien van uitgebreide moderne licht- en geluidseffecten zodat de feestvierders telkens in de juiste sfeer worden ondergedompeld.

Footer Donkrun

Footer Donkkoers

Footer Ontbijt

Footer Facebook