Kerstmis - Donkvrienden

DONKvrienden
Ga naar de inhoud


De Donkfeesten in augustus vormen het hoogtepunt van onze buurtwerking.
Jaarlijks zakken duizenden mensen uit Lier en verre omgeving af naar de feesttent om in een vriendschappelijke, traditionele en toch eigentijdse sfeer plezier te maken en te feesten.
Kerstmis op de Donk

Sinds 1991 staat er een kerststal op de landelijke Donk daar waar in de zomer de feesttent staat opgesteld. Deze stal wijkt duidelijk af van de klassieke voorstelling die we ons van een kerststal vormen.

De verlichte stal is een imitatie van een typische schutplaats voor het vee op de Donkse buiten. De beelden, op ware grootte uit koperplaat, zijn van de hand van Bertro, bekend als schepper van o.m. het Lierse schapenkoppenmonument.

De koperen beelden getuigen van een moderne inslag en eigenzinnig, robuust karakter. Origineel en verrassend is de Mariafiguur, die het ongeboren kind Jezus in zich draagt (visueel waarneembaar); pas na Kerstnacht zal het kind in de kribbe liggen.

Enkele dagen voor Kerst organiseren de Donkvrienden een fakkeltocht met aansluitend een Kerstevocatie in de verwarmde Donkhoeve. Zangers en muzikanten zorgen voor een typische Donkse kerstsfeer.

Deze wordt nadien nog aangewakkerd met de nodige drankjes en hapjes.

Deelname aan de fakkeltocht en/of  het bijwonen van de Kerstevocatie is gratis.

VRIJDAG 22 DECEMBER 2023 IS DE VOLGENDE KERSTEVOCATIE.
Terug naar de inhoud